Servei perruqueria

Servei de perruqueria

Núria Manyà Giménez. La nostra perruquera.

Encaixa perfectament amb la filosofia del Centre al hora de fer la perruqueria; respecte i tracte dolç a l'animal. La seva feina es de molta paciència, ja que molts cops, no te la col·laboració de l'animal per a desenvolupar-la. Però ella, que s'estima als animals i s'estima la seva feina, sempre sap com donar-li la volta i aconseguir-ho.

Perruqueria en positiu. El terme representa una relació basada en la confiança i la comunicació amb l'animal. Una forma de realitzar el servei de perruqueria fonamentada amb el respecte mutu i buscant sempre el benestar, la comprensió i la seguretat de l’animal; controlant en tot moment els factors que li poden produir estres i por:

.- valorant i ajustant en cada moment l'actuació en funció del seu nivell d'estres

Tècniques mes adients per cada tipus de pell i pelatge, buscant acostar-nos el mes possible:

.- en cas d'animals de raça, a l'ideal del seu l’estàndard
.- en animals no de raça, sabent-los realçar la seva bellesa pel mig del tall.

És a dir, en tots els casos, potenciant les seves virtuts i dissimulant els seus defectes, per tal d'obtenir la bellesa i l’estètica com a resultat final.

LES TÈCNIQUES DE TALL QUE UTILITZEM

A.- STRIPPING

El stripping és una tècnica per aconseguir que la teva mascota mantingui la textura del seu pèl i la salut de la seva pell.
És un mètode que es realitza en races de gos de pèl dur com el Schnauzer, el Teckel, el Fox Terrier de pèl dur o el West Higland White Terrier.
stripping-schnauzerEls gossos de pèl dur no muden el pèl, com per exemple els pastors alemanys que, quan s'acosta l'estiu, perden tota la llana d'hivern que els protegeix del fred i es queden amb una suau capa de pèl nou.
La muda és necessària perquè la pell i el pelatge de l'animal es mantinguin saludables. Si el pel mort es talla i no s'elimina de la arrel, pot obstruir els fol·licles:

.- dificultant el desenvolupament del pèl nou. Aquesta obstrucció pot provocar infeccions fol·liculars i dermatitis.
.- induint infeccions fol·liculars i dermatitis.

Mitjançant la tècnica de l'stripping s'aconsegueix treure el pel mort i deixar l'espai per al naixement del nou pel.
A més, estèticament aquesta tècnica és ideal perquè els gossos de pèl dur mantinguin la textura del pelatge i la seva coloració natural de mantell. Per contra aquesta es perd si el que es fa es tallar el pel i no treure'l.
Aquesta tècnica ha de ser realitzada per un professional. El procés consisteix a retirar el pèl mort des del fol·licle pilós perquè permetre que neixi un de nou més dur. Es pot realitzar amb els dits (Plumking) o utilitzant una fulla especial com a suport. La tècnica es pot aplicar sobre tota la superfície o només sobre una part, en funció del tall de la raça i de l'aspecte final que hagi de tenir.

B.- TALL A TISORA

Aquest tipus de tècnica es la ideal per treure el màxim partit a l'arranjament de l'animal. Es un mètode personalitzat i artesanal, que aconsegueix un acabat molt natural i suau.

 

 

C.- TALL A MÀQUINA

NINA2Es tracta d'una tècnica ideal com a complement en els arranjaments de les dos tècniques anteriors.
No obstant per qüestions relacionades amb la rapidesa i l'economia, la utilitzem com a tècnica principal quan ens ho requereix el propietari de l'animal. Tenint molta cura de no produir irritacions a la pell, tant per fricció com per l'escalfor de la fulla.
En casos que l'animal te una quantitat important de nusos, és l'única opció per no fer-lo patir.

 

BANYS PERSONALITZATS A CADA TIPUS DE PÈL I PELL

perruqueria-canina-bany-dalmates-rEls animals, tenen cadascun una pell diferent amb un grau diferent de sensibilitat. Per això hem d'aconseguir no agredir-la, si no reforçar-la, hidratar-la, calmar picors, controlar la seborrea... amb la utilització dels diferents tipus de xampús naturals i de qualitat dels que disposem.

A.- BANY HIDRATANT AMB ÀLOE VERA

L'àloe vera és conegut com tonificant, anti-irritant, cicatritzant i hidratant de la pell. Exerceix un excel·lent efecte reparador de la pell, per exemple dels danys ocasionats per l'acció solar.

B.- BANY HIDRATANT PER DONAR VOLUM

Amb complex vitamínic, AHA, flavonoides i mel quaternitzada, Oli essencial de llimoner, d'acció hidratant i lleugerament desinfectant. .La unió que exerceixen la queratina i la llimona proporcionen al pèl una fixació natural, que lluny de fer-li perdre la seva textura original li dóna llarga durabilitat al pentinat.
Molt recomanable per fer tall a tisora.

C.- BANY LAVENDER TRACTAMENT ANTI-PICORS

lavandaXampú nutritiu, condicionador, protector i equilibrant. Amb aportació d'Omega 3 i Omega 6. Formulat amb mantega de Lavanda i oli d'Argan per nodrir i donar elasticitat a la pell i mantell. Les propietats anti-irritatives i refrescants de la mantega de lavanda proporcionen l'equilibri necessari que aquestes pells requereixen.
Indicat quan tenim problemes de picors.

D.- BANY ANTIPARASITARI QUASSIA

Tractament antiparasitari formulat amb vinagre de Quassia contra puces, paparres i mosquits. Mata també larves i ous sense ser tòxic per a l'animal o el medi ambient.